torsdag 13 maj 2021

Coronasmittan: Landets fotbollspampar som apan-varken sett, hört eller fattat något

 

Jag är glad över att inte Svenska Fotbollförbundet är Folkhälsomyndigheten. 
Det hade varit något om SvFF:s ordförande, Karl-Erik Nilsson, och generalsekreterare, Håkan Sjöstrand, fått fria händer med pandemin. Då hade det verkligen gått åt helvete för den svenska befolkningen. 
Säkert som amen i kyrkan. 
Jag är också mycket glad över att inte Mats Enquist, generalsekreterare i Svensk elitfotboll, är statsepidemiolog vid Folkhälsomyndigheten. 
Tänk om Enquist plötsligt fått ta över Anders Tegnells roll. Vilken rysare. 
Ögonblickligen hade de allsvenska fotbollsarenor öppnats upp för publik. Det hade inte rört sig om varken 8-eller 500 åskådare. Det hade handlat om tusentals och åter tusentals åskådare. Bara tänk tanken. 
Bevara mig väl. 
Dessa herrar har nu i mer än ett år krigat för publik på de allsvenska fotbollsarenorna. De har varit aggressiva i sitt höga tonläge. I går var det så tid igen. 
Den ständigt återkommande magiska gränsen höjdes från den 17 maj till den 1 juni. Dessa tre fotbollspampar gick åter i taket. Brydde sig inte ett dugg om att smittspridningen är alltför hög i Sverige. Alldeles för många insjuknar eller dör fortfarande i covid-19. 
Dessa hemska siffror tränger aldrig fram till dessas herrar som ständigt blivit ivrigt påhejade av okunniga sportjournalister. Fotbollen är tydligen viktigare än svenska folkets hälsa.
Usch och fy, säger jag som är fotbollsfantast, så det så.
Rött kort på det.
 


 

Inga kommentarer: