lördag 28 mars 2020

Coronamysteriet: Osynligt litet virus kan knäcka krigsmakterna

Mina tankar far omkring i en tombola som vägrar stanna. 
Det är jag inte ensam om. 
Det där förbannade viruset, har oss i sitt dödliga grepp. Hela världen, verkar det som. Från hög till låg. 
Ingen kommer undan. 
Inte ens militären går fria. 
Ett litet osynligt virus kan knäcka krigsmakterna. 
Wikipedia skriver: Ett typiskt virus är ungefär 100 gånger mindre än en bakterie. De flesta studerade virus har en diameter mellan 10 och 300 nanometer. 
Bilden här ovanför är det amerikanska hangarfartyget USS Theodore Roosevelt, med 5000 mans besättning. Härom dagen avslöjade CNN nyheten att hangarfartyget som ligger i en flottbas i Guam i Stilla Havet, har konstaterat 25 fall av viruset ombord. Kära vänner, det kan mycket väl bara vara början. 
Det handlar också om världens militärutgifter till en sammanlagd kostnad på närmare 18 000 miljarder kronor. Detta enligt Stockholms internationella fredsforskningsinstitut Sipri, när man släppte siffrorna för 2018. 
En svindlande siffra som mycket väl kan vara större idag. 
Till vad nytta? 
Inte ett dugg när ett litet osynligt dödligt virus slår till. Då hjälper aldrig så många hemska vapen som vapenindustrin producerat genom åren. 
Det blir platt fall. 
Militären ligger dessutom extra risigt till. 
Soldaterna bor tätt tillsammans. Det handlar om många miljoner män och kvinnor. För inte tala om hur trångt 5000 besättningsmän på det aktuella drabbade hangarfartyget har det. Så där tänker jag och låter tombolan snurra på. 
I fjärrans dis ser jag de enorma militärparaderna i Moskva och Peking. Till vad nytta mot ett litet förbannat virus som ingen såg komma. 
Även den dödliga vapenindustrin skjuts i sank.
Det är trots allt en tanke jag kan stå ut med.
En välsignelse: 
”Gud give oss i natt sin frid och sin nåd när morgonen gryr. 
Amen.”

Inga kommentarer: