onsdag 21 november 2018

Därför vann Sverige över Ryssland med 2-0

Janne Andersson föddes i Halmstad 1962. Han äger alltså ett halländskt hjärta som har för vana visa omsorg som alla andra hjärtan vill visa sina medborgare. 
Det ovanliga med Jannes hjärta är att det kan omplaceras till elva spelare ute på en fotbollsplan. 
Förmågan unikt. 
Näst intill en omöjlig uppgift. 
Janne visade upp denna unika egenskap redan som tränare i Halmstad BK och IFK Norrköping (guld). När han tog över landslaget efter Hamrén, fick han en splittrad trupp med en central tupp (Zlatan) som reste vidare på nya äventyr i livet. 
Laget ägde inget hjärta. 
Janne fick börja från noll (0). 
Med en hjärttransplantation. 
Sitt eget halländska klappande hjärta. 
Redan i VM såg vi resultatet. Mot Ryssland hade Janne förfinat rehabilitering efter operationen. 
Svenska fotbollslandslaget var plötsligt ett LAG med mycket hjärta: individuellt skickliga spelare, lojala och disciplinerade. 
En oslagbar kombination. 
Ryssland blev helt enkelt överkörda av en samling svenska spelare i blåställ med Janne Anderssons transplanterade hjärta. 
En verklig lyckad operation, mina vänner. 
Nästa säsong av UEFA Nations League spelar Sverige i A-divisionen. Men först väntar direktkvalet till EM 2020 som lottas söndag den 2 december. 
Om Sverige skulle misslyckas i kvalet till EM, så betyder dagens gruppseger i Nations League att Sverige är garanterade åtminstone en plats i playoff till EM 2020. Enligt Fotbollskanalen får Sverige 15 miljoner kronor i bonus för gruppsegern, utöver de 15 miljonerna för varit en del av B-divisionen.
Lägg gärna till alla miljoner som droppade in efter VM till förbundet.
Vården före, under och efter ett hjärtbyte vet jag inte. Möjligen cirka tio miljoner kronor. Knappast mindre. Säkert något mer. 
Hur som helst var det en lyckad hjärttransplantation.
Heja Halmstad! 

Inga kommentarer: