måndag 5 mars 2018

Gamla gubbar ska inte kör bil i snöstorm-då gjorde jag det

Det är så mycket det larmas om nu för tiden: ät inte kött, men myror går bra, krama din nästa i stället för kontorsflickan, sy dina egna kläder, så alla barnen i Asien blir arbetslösa, bli inte gammal, för då får du ett helvete utan pension och ha ett bra liv, för det har Löfven sagt. Regler, regler, förbud på förbud. 
Vad sägs om denna: 
gamla gubbar ska inte köra bil i snöstorm. 
Då bröt jag mot den rekommendationen. Det är naturligtvis inte alls bra. Jag måste vara en idiot. 
När jag i förmiddags körde in till Malmö från Lomma var himlen blyertsgrå. Efter uträttat ärende: kramat kontorsflickan, köpt svartslakt på Möllan, garn till sockor, hälsat på pensionärerna som stod och tiggde utanför Systembolaget, vände jag skutan hemåt. 
I snöstorm. 
Eftersom jag är en gammal gubbe som inte ska köra bil i snöstorm, ställdes jag inför två alternativ: antingen kvarta över hos kontorsflickan, ringa Löfven och lugna honom med att jag har ett bra liv. 
Alternativ två är mera drastiskt. Köra hem till Lomma i snöstormen. Helt enkelt bryta mot det där om gamla gubbar och bilkörning.
Jag valde naturligtvis det sista.
Det gick vägen, för tala klarspråk. 
Fast över vita vidder. 
Det mest spännande jag varit med om sedan Reinfeldt bad oss öppna våra hjärtan. Hem kom jag. Välbehållen. Med ett äventyr rikare. 
Jag ringde upp statsminister Löfven för lugna honom. 
”Tyvärr han är på väg till USA. 
Ska träffa Donald Trump i morgon tisdag.” 
”Hälsa honom att jag har ett bra liv.” 
”Donald?” 
 ”Ja, honom också.”

Inga kommentarer: