lördag 22 augusti 2009

Orkanen Bill blåser i gång årets orkansäsong!

Årets orkansäsong är på G. Orkanen Bill blåser upp sig över Atlanten.
Jan Moller som är journalist på Louisianas största dagstidning, The Times-Picayune, har stor erfarenhet av orkaner. När Katarina drog fram 2005 befann han sig mitt i orkanens öga. Det var helt enkelt hans jobb att skildra förödelsen i New Orleans.
Här ger han Bloggens läsare den här exklusiva rapporten om Bill:
-Allt tyder på att Bill landar i Kanada. Det blir inga problem i Louisiana. Det är vi mycket tacksamma för.
När Jan för en tid sedan var hemma hos mig, var han mycket orolig över den kommande orkansäsongen. Förra årets orkan Gustav, skövlade, mer eller mindre, hans trädgård hemma i Baton Rouge, norr om New Orleans.

Nu har han efter sin rundresa till London, Amsterdam, Lomma, Göteborg och Stockholm, återvänt hem till Louisiana, med en ny orkansäsong på G.
-Man måste datera upp sig varje timme. Det gäller också att ha extra utrustning hemma, tex batterier och elaggregat till strömmen, säger han och fortsätter:
-Vi vet att vi nu går in i den allvarliga fasen med orkaner. Den värsta perioden är alltid sista veckan i augusti och hela september månad ut.
Med Bill gick alltså startskottet för årets orkansäsong. Denna gång verkar alltså Louisiana klara sig från besök av Bill.
Det är vi i Lomma tacksamma för.
Jan, glöm nu inte köpa det där aggregaten du pratade om.
Bilden här nedanför visar hur Bill blåser upp sig över Atlanten.

Inga kommentarer: