söndag 9 augusti 2009

Han kan bli USA:s nästa president!


Bobby Jindal, 38 år, är den första icke-vita guvernören (Baton Rouge) i Louisianas historia. Han är faktiskt den första indisk-amerikanske guvernören någonsin i USA.
Bobby Jindal är född av indiska föräldrar och hindu, men är numera katolik.
Hans stora uppdrag som republikan är att städa upp efter allt elände som George Bush ställde till med.
Marschen mot Vita Huset är redan i full gång. Det gäller att få fram de ca 200 miljoner dollar det kostar att ta sig fram till presidentposten i USA. Bobby Jindal får skaka många händer innan börsen är full.
Den som avslöjar för BLOGGEN detta fascinerade maktspel är Jan Moller. Alla ni som följer BLOGGEN har redan stött på min vän Jan Moller som är en amerikansk journalist.

Våra svenska media har ännu inte berättat om Bobby Jindal. Jan Moller, däremot, kan sin Bobby Jindal och amerikansk politik in på benknotorna. I många år bevakade han Vita Huset i Washington. Numera är det hans uppgift att som politisk reporter hemma i Baton Rouge följa och syna det här nya politiska stjärnskottet.
Så här berättar Jan Moller:
– Bobby Jindal är otroligt intelligent. Smart. Redan 2004 blev han rekordung hälsominister i staten. Han är inte lika stor talar som Obama, men har andra fördelar som kan bli utslagsgivande.
-Han siktar på vice presidentposten 2012. Mitt Romney blir den republikanske kandidaten.
-Obama kommer att sitta kvar. Bobby finns då fortfarande med i spelet. 2016 kan han bli USA:s nya president. Bobby Jindal äger alla de ingredienser som krävs.
-Redan nu är han duktig på att sy samman den republikanska splittringen som råder mellan businessmännen kontra den religiösa falangen.
Vi pustar ut. Det är inte var dag som Täppan bjuds på vindar från den stora politiska världen.
Vi tackar och tar emot.
-Hälsa Bobby, säger jag.
-Visst Calle. Det ska jag göra, slutar Jan Moller och så häller vi upp en ny kopp kaffe.

Inga kommentarer: