fredag 21 augusti 2009

Den galna dagen eller ”En helt vanlig dag i Lomma”

Plötsligt sticker vännen Eva in huvudet i Täppans buskage:
-Calle jag drömde om din blogg i natt. Jag var på Malmöfestivalen och alla pratade om din blogg, berättar hon och så skrattar vi gott. Tänk så tokigt det kan bli.
Nu har det alltså gott så långt att lommaborna t o m drömmer om BLOGGEN. Jag blir naturligtvis smickrad över genomslaget av lite rara berättelser.
Då ska ni också veta att Eva minsann inte är något dumhuvud. Tidigare i somras höll hon ett bröllopstal-på persiska!
Tack för drömmen, Eva.
Fortsätt gärna dröm om BLOGGEN.

Efter den omtumlande upplevelsen ville jag rensa huvudet. Varför inte titta ner i en av alla dessa gropar i Lomma som grävs upp, fylls igen och grävs upp och fylls igen och..
Jag tittade ner i en grop till höger om det nya centrumhuset. Där höll en man på att såga av Lommas gamla vattenledningsrör. Det nya är det på bilden som står rätt upp på bilden, nerborrat till Kina. Jag fattade ingenting och skyndade mig över den nybyggda Oscars Bro som ännu inte är öppnad för trafik



Då kommer det en liten röd ruffig bil tuffande över den stängda bron. Det blir naturligtvis stopp bland alla väldiga arbetsmaskiner. Bron öppnas inte än på ett bra tag för allmänheten. Jag bevittnade alltså premiärbilen över bron. Ja, nästan i alla fall.
Föraren fick vända och fastnade-se bilden.
-He, He, det blev visst fel det här, sa han till mig.

-Ja, svarade jag. Det blev helt fel...he-he!
Nej, föraren var inte från Lomma.
Jag vilade till slut blicken mot en liten maskin som körde fram och tillbaka. Där har varit helt tomt och tyst under ett års tid. Jag såg framtiden rulla ig
ång igen, rakt över finanskrisen.
Nöjd gick jag hem, rätt så fräsch i huvudet.

Inga kommentarer: