torsdag 1 mars 2018

Sveriges mästerkock: Vi testade Leif Mannerströms köttfärspaj

Ni som följer matprogrammet, Sveriges mästerkock i TV4, har naturligtvis fått stifta bekantskap med kockarnas kock, mästaren själv, Leif Mannerström. 
Han intar rollen i juryn som en mysfarbror med knivskarp tunga. Respekten för kökets gigant är formidabel bland de tävlande. Fattas bara annat. 
I onsdagens program stod amerikansk paj samt hamburgare på tävlingsmenyn. 
Leif Mannerström flaggade för två viktiga saker: 
dels skulle en öppen paj se mycket vacker ut, dels fick inte köttfärsen vara torr. 
Vi bestämde oss för testa Mannerströms egen djupfrysta köttfärspaj: nötfärs, Västerbottensost, soltorkad tomat och basilika. 
På kartongen såg pajen krämig ut av osten. Pajskalet någorlunda frasigt. Vacker som en öppen paj? 
Nåja. 
Efter 3,5 minuter i mikron var måltiden färdig att spisa. Det som genast slog oss testpersoner, var att den vackra öppna pajen med all den goda smälta osten kraschat. Förmodligen drunknat i köttfärsen. 
Den frasiga pajdegen som utlovats av Mannerström själv på kartongen, stendöd. 
Köttfärsen för torr och kompakt. 
Alltså tvärtemot Leif Mannerströms heliga ko inför de tävlande i Sveriges mästerkock. Kryddningen, däremot, får godkänt. 
Begriper inte hur han kan låna ut sitt namn, till en sådan maträtt. 
Money talks, gott folk. 
Så var det alltså med den stjärnkocken.
Skicka en kommentar