torsdag 16 september 2021

Svar från Malmös Miljöförvaltning om vidrig lukt i Lomma

 

Den andra september skrev jag om stanken över Lomma på bloggen. Larmet kom från Flax, ordförande i min bostadsrättsförening, Skrattmåsen, i centrala Lomma. Stanken vidrig. 
”Något kemiskt. Kommer från Malmöhållet,”sa Flax till mig. Några nätter senare kunde jag själv konstatera stanken som smög sig in genom vår öppna fönsterskarv. 
Illaluktande. 
Stängde genast fönstret. 
Hjälpte föga. 
Fanns redan i sovrummet. 
Nej, det är inte tången som vissa hävdat. 
Tånglukten var ett stort problem för oss boende under 1990-talet. 
Den är mera vidrigt sur. Helt annorlunda. Nu luktar det av någon kemisk produkt. 
Jag gjorde en anmälan till Miljöförvaltningen i Malmö. Nu har jag fått ett standarsvar: 
 
Hej!
Det är många som upplever lukt av tjära, oljedoft, bränt gummi och diesellukt i Malmö. Miljöförvaltningen har under våren och sommaren fått in allt fler klagomål och arbetar aktivt med att spåra källan till lukten. Tiderna för klagomålen har framförallt varit sena kvällar, nätter eller tidiga morgnar. Miljöförvaltningen har varit ute vissa kvällar för att lokalisera källan till lukten när luktproblemen har uppfattats vara som störst. För närvarande pågår ett intensivt arbete med att identifiera den verksamhet/de verksamheter som ger upphov till luktstörningarna. Miljöförvaltningen arbetar även aktivt tillsammans med bland annat länsstyrelsen i Skåne i hamnområdet för att tillsammans hitta en lösning på luktproblematiken. 

Med hälsning Anna Troedsson
Administrativ assistent vid Miljöförvaltningen Malmö”

Ja, det blev man inte mycket klokare på. Men ändå. I alla fall ett svar. Tydligen en svår nöt och knäcka. Märkligt måste jag nog tycka.



Inga kommentarer: