onsdag 14 november 2018

Fågeldrama i Lomma

En sådan här dag med fortsatt regeringsröra, måste jag få blanda in dramat med en havstrut. Direkt från verkligheten i Lomma en helt vanlig trist dag i november. 
Havstrut är den största måsarten som kan bli upp till 170 cm mellan vingspannet. Ingen liten pippi, precis. 
Av någon oklar anledning har havstrutarna i Lomma blivit förälskade i en mobilmast. Smak och tycke, är som sagt var olika här i livet. 
Mobilmasten finns på taket till brf Sandstenens ena bostadshus nere i hamnen. På toppen av masten brukar en och annan havstrut landa, för kärleksfullt vila ut. Utsikten är naturligtvis bedårande. 
För en tid sedan gick det käpprätt åt skogen för en av dessa havstrutar. 
”Jag upptäckte det, när jag skulle ta ut cykeln i garaget. Den ena struten flaxade för sitt liv. Den hade fastnat mellan mobilmasterna uppe på taket, ” berättar ögonvittnet, Gunilla, för mig. Gunilla gjorde vad hon kunde. 
Slog larm. 
Förmodligen hade havstruten halkat i samband med landningen och kasat ner mellan mobilmasterna och fastnat i en dödlig fälla. 
Efter mycket om och men räddades pippin ner till jorden. Tyvärr var ena benet så svårt skadat, att den senare fick avlivas. 
Nu kräver djurvännen, Gunilla, att det sätts upp ett nät kring mobilmasten. Något liknande ska aldrig behöva inträffa igen. 
Det kan jag gott hålla med henna om. 
Säg den kärlekslycka som varar.

Inga kommentarer: