tisdag 17 januari 2023

Rolles hjälteinsats gav pojken från New Delhi nytt friskt liv

 

Raj 11 år är glad idag. Det var rena rama slumpen bloggens äventyrare, Rolle af Trollhättan, blev gossens räddande ängel. Vi tar det från början. 
För några år sedan landade Rolle på Indira Gandhi International Airport i New Delhi. Bokade ett billigt hotellrum i Indiens huvudstad. Uppdraget var få uppleva landets spännande kultur och miljöer. 
Bra nog så. 
Utanför terminalen vid Northern Access Road vinkade han in första bästa taxi. Det var så han mötte Nahtu, pappa till Raj. En rutinerad taxichaufför i en stad med trafikkaos och myllrande folkliv dygnet runt. Enligt en WHO-undersökning är luftförhållandena i New Delhi sämst av alla större städer i världen. 
Nathu och Rolle fann varandra. 
Så Nathu blev hans privata chaufför i några dagar. En dag hamnade de 18 mil bort och såg världsberömda Taj Mahal. Den muslimske stormogulen Shah Jahan lät bygga Taj Mahal till minne av sin favorithustru Mumtaz. Det tror jag varken Rolle eller Nathu brydde sig det minsta om. 
Hur som helst blev de båda vänner. Rolle bjöds hem och fick träffa familjen. Deras gosse Raj var sjuklig och led svårt. Ett allvarligt problem med magmunnen. 
I Indien får man allt betala operationer och sjukhusvistelser fullt ut själv. Dessa pengar fanns inte i familjen. 
Rolle kom hem till Sverige, men kunde inte släppa pojkens problem. Till slut bestämde han sig för rädda pojken. Han betalade för operationen m m, så nu är Raj helt frisk. Jag är inte förvånad. 
Det är så Rolle fungerar. 
Hans hjärta är stort. 
Jag blir alldeles varm av historien. 
På bilden här nedanför. 
Lyckliga syskon. 
Raj tillsammans med lillasyster Dolly 9 år. När han blir stor ska han bli antingen ingenjör eller racerförare.
Det var väl en vacker saga som dessutom är alldeles sann. I bland kan slumpen vara bra att ha.

 

1 kommentar:

Anonym sa...

Heder åt Rolle