söndag 10 februari 2019

Larmartikel: Rött kort till MFF:s nästa ordförande Anders Pålsson

Fredagen den 7 december 2018, kom det överraskande beskedet att föreningens ordförande, Håkan Jeppsson 57 år, gått till de sälla jaktmarkerna. 
Dödsfallet kom hastigt. Tog alla så att säga på sängen-från klubbens inre cirkel till den stora supporterskaran. 
Håkan lär ha varit en frisk människa som plötsligt föll död. Sedan dess har det inte yppats det minsta om dödsorsaken. Vilket är ytterst ovanligt. 
MFF:s valberedning satte full fart med en gång. Precis som i en diktatur plockade man snart fram som tf ordförande, Anders Pålsson. Även som tänkt efterträdare till Jeppsson. Föreningens snabba agerande hyllades, av både supportrar och sportjournalister. 
För min egen del blev jag förvånad. 
Vem var Anders Pålsson? 
Någon tid tänka över saken fanns inte. Allt var klappat och klart på rekordtid. Nu återstod endast den officiella utnämningen vid årsmötet den 1 mars 2019. 
En som tänkte över saken var klubbmedlem 28820, Jan Wifstrand. En gång i tiden chefredaktör för både Sydsvenskan och DN. 
I dag publicerades Wifstrands väl genomarbetade artikel i Sydsvenskan. Och han skräder inte orden. Rubriken dynamit: 
”Valet av ordförande till MFF tycks vara riggat. Valberedningen tar nu en bekväm väg, hukar sig för nära påtryckningar. Här är åtta bättre kandidater.” 
Ord och inga visor och så räknar han upp sina åtta kandidater, namn för namn. En överraskande outsider är Malmös kommunalråd, Katrin Stjernfeldt Jammeh (s). När det gäller föreslagna, Anders Pålssom, fimpas han längs med fotknölarna. 
Risken är nu stor, att MFF vispar bort Wifstrands heta röda kort. Det kan mycket väl komma låta så här:
”Inga kommentarer. Vi har matchen mot Chelsea på torsdag, att tänka på.” 
Här kan ni läsa artikeln.

Inga kommentarer: