torsdag 17 januari 2019

Memoarflik: Tack för resan till Israel för 50 år (!) sedan

Under mitt långa liv har jag fått en del egendomliga telefonsamtal. En gång ringde en djupt olycklig man upp mig. Under stor vånda och gråt kved han fram, att han höll på förvandlas till kvinna. 
Vad svarar man på det? 
Självmordssamtalen var förr i tiden inget ovanligt. 
Numera sköts sådant på nätet. 
En annan gång sökte en kvinna min hjälp. Hennes problem var en väldigt klåda i underlivet. Jag skickade henne till närmaste akutmottagning. Kände inte alls för klia henne i underlivet. Någon måtta får det allt vara. 
I veckan fick jag ett mobilsamtal som gjorde mig både förvånad och glad. Det var Gösta, 90 år, bosatt i en stad i Mellansverige. 
Pastor var han också. 
Han ville tacka mig för en turistresa från Strömstad till Israel som jag arrangerade sommaren 1969. Det blir för 50 år sedan. På den tiden väldigt ovanliga turistresor.
Gösta svämmade över av glädje, att han äntligen lyckats spåra upp mig. Nu ville han bara tack för en fantastisk resa. Den blev så lyckad, att efter den resan har han varit i Israel 30 gånger till. Kärlek alltså. 
Nu väntar jag bara på, att alla de andra resenärerna ska höra av sig. Det var inte bara Israel utan även spännande utflykter med ångfartyget S/S Bohuslän, samt andra små eller stora fartyg. Jag säger då det.
Här nedanför min hemsnickrade löpsedel som jag spred över Strömstad sommaren 1969. Jag hade fullt upp. 
Jag var bara 22 år gammal. 
Hur vågade jag?

Inga kommentarer: