tisdag 19 juni 2018

Under fotbolls-VM: Bilderna från dödsskjutningen i Malmö i mitt knä

En sak är jag tämligen säker på. Den eller de som sköt tre personer till döds samt skadade tre andra, höll varken på Tunisien eller England i fotboll. 
Larmet till polisen om skottlossning utanför ett spelcafé vid Drottninggatan kom enligt Sydsvenskan kl 20.13. 
Då satt jag i min trygghet hemma i Lomma. Tittade på matchen mellan Tunisien-England. Omedelbart fick jag i min tur larm om bilder som var på väg sändas till mig. Inte något konstigt alls. 
När jag växte upp på öster i Malmö, var Värnhemstorget en bit bort ett centralt nav för oss ungdomar. 
Jag har alltså många vänner i det aktuella området. De ringde och rapporterade mängder med skarpa knallar som måste kommit från en automatkarbin. 
Det första som slog mig var just att ingen av dessa gangstrar som sköt, hade något större fotbollsintresse. Knappast heller de som lämnade spelhallen och blev nedskjutna. Här är tydligen intresseområdet något helt annat. 
Bilderna-se löpet-jag fick togs alldeles efter skjutningen. Polisen var rekordsnabbt på plats. Någon avspärrning har ännu inte hunnits med. 
Den svarta bilen här nedanför ska, enligt obekräftade uppgifter, vara lastad med en av de skjutna som kördes till akuten i Malmö. Om personen är en av de döda, är naturligtvis helt omöjligt att veta. 
Fotbollsmatchen för min egen del dog den också. 
Tvärt. 
En annan intressant aspekt på denna förödande dödsskjutning är den här. 
Området i närheten av Värnhemstorget som drabbats av det dödliga våldet, ingår inte i de listade utsatta kriminella områdena i Sverige. 
Våldet kryper närmar oss. 
DET är en rysare. 
Är det inte statsminister, Stefan Löfven (s), som år ut och år in likt en papegoja upprepat, att ”våldet måste stoppas”? 
Jo, banne mig om jag inte har rätt. 
Tala om lösa skott för lugna ner oss medborgare.

Inga kommentarer: