fredag 19 mars 2010

Lommas krogar stjärnlösa i matbiblen Michelin.

Den fattiga bilden här ovanför illustrerar på ett ungefär känslorna som tornar upp sig, när man närmar sig kroglivet i Lomma.
Någon Pub existerar inte.
Kroglivet i Lomma är lika dyster som tågtrafiken varit i vinter. Obefintligt, lyder träffsäkerheten.
Häng med på en krogvandring.

Varma, goa och stökiga Lomma Bykrog, förvandlades för några år sedan till en mix av en kines-fransk-svensk, ja, vad-som-helst-mat-restaurang. Bilden här ovanför är från krogens egen hemsida. Tomt på folk.
Det är precis vad det är:
TOMT PÅ FOLK!

Krogen, Aq Va Gott, har levt upp en kväll sedan starten för 14 månader sedan. Gunhild Carling dundrade in med sin Hot Jazz en septemberafton 2009. Det visade sig vara ett misstag. Gunhild skulle egentligen ha stått och hottat på en flotta på Höje å.
Sveriges största glasskiosk har krogen också förvandlat till en trött lagerlokal. Usch, ja...

Klassikern Fiskboden har sagolik god mat. Hit går man gärna. Mitt på dagen. För kl 18.00 stängs butiken. De har fullständiga rättigheter, men serverar endast starköl.
Herregud, ge oss i alla fall vitt vin till den smarriga fisken. Och en sup till sillen.

Krogen, Oliveras, alldeles vid Lomma Beach, är själva smycket i Lommas erbarmliga krogliv. Deras mat skulle t o m fått det att vattnas i munnen på en inspektör från Guide Michelin Main Cities Europa som nyligen presenterade 2010 års stjärnbeströdda kroglista.
Lomma finns inte med.
Det är då själva fan också.

1 kommentar:

Mikael Jisander sa...

Jag saknar också gamla SS Bag Lomma. Murrigt, mysigt och med tidningspapper i taket. Som det ska vara på en bykrog. Wild Ginger... hm, lite pretto kanske. Fast deras anka med apelsinsås är i och för sig inte alls dum. Inte alls.