fredag 24 november 2017

#MeToo: Kalsongracet

Det här är Elvis Presleys kalsonger. Begagnade som synes. De auktionerades ut i Manchester i september 2012. Utropspriset 11 000 dollar. 
Annars är vårt avlånga land just nu inne i ett kalsongrace av sällan skådat slag. Det går inte en dag utan flera ruggiga kvinnliga berättelser snärjer in män i kalsonger som begår sexistiskt övervåld. 
Friidrottsstjärnan Moa Hjelmers berättelse om våldtäkten efter en finnkamp, gör mig riktigt förbannad. 
Kalsongracet har till och med nått ända in i ”fina” Svenska Akademien. Kulturprofilen är så fin att ingen nämner honom med namn. Det beror naturligtvis på att mannen som är fransk till börden, är totalt okänd för den stora massan. 
Annars är det inget problem med att offentliggöra namnen. 
I Aftonbladet hyvlar, Åsa Linderborg, av feministernas feminist, Ebba Witt-Brattström som var gift med stol 17 (Horace Engdahl) i 25 år. Hon har varit en tyst medlöpare, skriver bland annat Åsa Linderborg. 
I Aktuellt kråmar sig, Ebba Witt-Brattström, när hon ställs inför Lindeborgs attack. Det här solkiga kalsongracet har onekligen också sina poänger. 
Innan jag kröp till kojs vid midnatt, kom så nästa kalsong till rakning. Lars Ohly. Den tidigare ledaren för vänsterpartiet lade sig platt direkt. Erkände utan omsvep att han till och med blivit polisanmäld. 
Kalsongracet skördar sannerligen sina offer. 
Hur gick det då för the King of Rock’n’Rolls kalsonger? 
Ingen ville ha Elvis kalsingar. 
Då hjälpte inte ens hans hitlåt från 1962: ”Girls! Girls! Girls!”

Inga kommentarer: