söndag 1 december 2019

Calle Rockbäcks BLOGG synar: Miljöpartiet krossat med 9-1-raset göms undan

Titta på den här bilden, här ovanför (klicka på den, för få den större). Den är från Novus senaste undersökningen som presenterades i veckan. 
Det gällde den viktigaste politiska frågan i folkhemmet.
 Svenska folket satte sjukvården som nummer ett. Sjukvården har för det mesta blivit styvmoderligt behandlat på landets redaktioner. 
Mer om det en annan gång. 
Däremot körde man stenhårt in sig på invandring/integration som blev tvåa och trean lag och ordning. 
Den stora nyheten var att Moderaterna för första gången blev överkörda av Sverigedemokraterna. Detta avhandlades in på tånaglarna. 
Inte minst i Rapport och Aktuellt. 
Däremot gömdes Miljöpartiets gigantiska ras undan för synas i sömmarna. De hamnade nämligen sist i nio av tio frågor. Äldreomsorgen och landets ekonomi fick inte ens något mätbart resultat hos Miljöpartiet. 
Snacka om formidabel utklassning med 9-1. Endast en fråga miljö/klimatet tog man hem. Inte helt oväntat. 
Det är alltså detta pyttelilla parti som ofta seglar i medvind i regeringsförhandlingarna. Man kan bli tokig för mindre. Vi lever i en demokrati med slagsida. 
Kommer och tänka på det danska komikerparet under 1940-talet, Fyrtornet och släpvagnen. I detta fallet är Socialdemokraterna Fyrtornet som tvingas släpa omkring på en tom skramlande släpvagn. 
Enbart för att Stefan Löfven (s) ska få behålla makten. Socialdemokraterna har fått betala ett högt pris för den särställning som getts åt Miljöpartiet. 
Sedan har vi kollisionen i regeringssamarbetet. 
Statsministern Löfven (S) samt vice statsministern Lövin (MP) uttalar sig i diverse viktiga samhällsfrågor. För i nästa sekund påpeka att de har gjort det som partiledare och inte som regeringsföreträdare. 
Det är inte bara förvirrande, utan också historiskt unikt och ovärdigt den verkställande makten, som någon fyndigt fick till det. 
Men åter till frågan som gömdes undan. 
Varför tiger media om Miljöpartiets förkrossande nederlag med 9-1? 
Snacka om spel mot ett mål.
Utan målvakt. 

Inga kommentarer: