torsdag 1 augusti 2019

Sveriges gladaste politiker finns i Lomma-Emma Ahlström Køster

Moderaten, Emma Ahlström Køster, 32 år, leende ansikte dök upp inför allmänheten, för första gången från en husvägg vid Centrumtorget i Lomma. Det var inför valet i höstas. Hon stred för en plats i riksdagen, men hamnade som ordförande för Miljö-och byggnadsnämnden i Lomma kommun. 
Sedan dess har hon med ett brett leende spöat alla andra lokala politiker i Lomma med hästlängder på de sociala medierna. 
Människan är överallt. 
Alltid med ett stort och härligt leende som om livet, precis nu, är det bästa som finns. Jag blir så glad, när jag ser hennes glada nuna dyka upp, än här och än där. 
Av bara farten har hon startat en privat musikskola i kommunen. Lägg till en massa andra aktiviteter. Allt och litet till, redovisas på de sociala medierna. 
Hur denna, minst sagt, glada kvinna hinner med sitt familjeliv är för mig en gåta. Jag har bara träffat henne en gång. Ett kort möte. 
Det var då jag upptäckte hennes leende. Blev också avundsjuk på hennes vackra tandrad. Något att sukta efter för en 70-åring. 
Moderaten, Emma Ahlström Køster, är en av de få kommunalpolitikerna i Lomma kommun som verkligen sticker ut. 
Ja, hon är numera tämligen ensam. Sedan hurtfriske, Anders Berngarn, gick i pension blev allt gråare och tristare. Efterträdaren på kommunalrådsposten, Robert Wenglén, känner inte många till. En tämligen anonym herre.
Tur då vi har Emma. 
Här nedanför hur det såg ut på bloggen, då Emmas leende debuterade från husväggen i höstas. Vilket faktiskt retade upp socialdemokraterna. 
Jo, ni läste faktiskt rätt. 
Det är inget att skratta åt.

Inga kommentarer: