måndag 4 september 2017

Drama Lomma Hamn: Pelle räddade barnet från drunkningsdöden

Här står Pelle och pekar ut var den lilla 7-åriga flickan föll i vattnet. 
Det var i fredags. 
En helt vanlig dag i Lommas småbåtshamn. Vissa lättade ankar för en tur ut på Öresund. Andra som tog sig en promenad i det fina höstvädret. 
Njöt av stillheten. 
Nere vid den lilla bryggan som Pelle står och pekar mot, klev den lilla flickan och hennes morfar ombord på en liten gummibåt. 
Gummibåten kantrade. 
Båda föll i vattnet. 
Så måste det gått till. 
Nu utbröt fullständig panik. 
Morfar flaxade vild med armarna, kan tänkas. Barnet skrek av förtvivlan. Hon höll på drunkna. På landbacken stod mormor och skrek hysteriskt på hjälp. Det är så man gör i hastigt uppkomna nödsituationer. 
Stillheten i småbåtshamnen bröts som genom en pisksnärt. 
Pelle som driver Skånsk Dykservice, alldeles ovanför bryggan skyndade till hjälp. Visserligen är han en mycket rutinerad dykare, men det behövdes aldrig några dyk. 
Efter en stund fick han grepp om det livrädda barnet i hamnbassängens vatten. Drog henne upp på bryggan och räddningen. Morfar klarade själv sin räddning till bryggan. Gummibåten taxade försiktigt ut i bassängen. Tom på folk, men upp och ner, kan tänkas. 
Möjligen grät mormor av lättnad och ännu möjligare kramade hon flickans räddare från drunkningsdöden i Lommas hamnbassäng med segelskutorna som tysta vittnen. 
Dramat slutade lyckligt. 
Morfar var också omskakade och dyblöt in på skinnet. Pelle som är det mest kända ansiktet i hamnen, kunde pusta ut. 
Ett vardagsdrama i Lomma som kunde slutat på sämsta vis. 
Nu blev Pelle hjälten i dramat. 
I lördags kom en glad och lättad mormor med en flaska vin samt en låda med chokladhjärtan. ”Tack Pelle”, sa en glad mormor. 
Bättre än så, kan knappast en solskenshistoria sluta. 
På bilden här nedanför (krysset) kan ni se var ungefär gummibåten möjligen, men bara möjligen, slog runt med morfar och hans barnbarn. 
Lomma kommun delar varje år ett pris för berömvärda insatser. Pelle borde vara en självklar kandidat. 
FOTNOT: Förslag om nominering av pristagare ska ske skriftligt till Kommunstyrelsen, Lomma kommun, 234 81 Lomma senast den 30 september. Förslaget ska ange vilken berömvärd insats som genomförts. (hämtat från kommunens hemsida)

Inga kommentarer: