För knappt ett år sedan började kroglivet blomstra på allvar i Lomma. En handfull nya spännande restauranger slog upp portarna.
Det blev en kort blomstringssäsong.
I vintras slog kinesen Xu Xiang Bin-se den inlagda löpsedeln-igen sin krog.
Där finns Ny Hamn i dag.
En annan kineskrog.
Framtiden oviss.
Slaktaren vid Centrumtorget överlevde i alla fall vintern.
Förhoppningsfullt.
Kvarterskrogen, Gasolin, vid Centrumtorget är nu till salu. Ligger ute till försäljning för 820 000 kr hos Företagsmäklarna.
Det blev en kort visit i Lomma för Gasolin.
Ännu kortare verkar kroglivet bli för Azzurro som tog över efter Oliveras i mars förra året. Trots ett kanonläge med härliga Lomma Beach i blickfånget, får man inte morötterna att gå ihop.
Det stängs och öppnas lite hur som helst. Just nu lyser i sommarens sista sköna dagar, ett trött meddelande på en vintunna: Stängt p.g.a personalbrist.
Rörigt, minst sagt.
Många Lommabor saknar maten på Oliveras. Azzurros problem kan vara bristen på duktiga kockar.
För ska sanningen fram (1), så har inte Azzurros matkonst varit mycket att skriva hem om. Lägg därtill en hårt kritiserad serveringspersonal (2) som sågas rejält i de sociala medierna.
Det är allt tur vi Lommabor har pizzerian, La Mare, och sanslöst populära, Fiskboden. Där är det fullt ös, så fjällen ryker.
Hopp om kroglivet i Lomma?
Javisst.
Fast en liten Pub med god husmanskost, hade inte varit helt fel.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar