fredag 8 mars 2024

Lomma i dvala: Första natten som medlem i Nato-hur gick det?

 

Det har varit ett evinnerligt kattrakande om det där medlemskapet. Först fick landets statsminister, Ulf Kristersson(M), ett helvete med Turkiets hövding, Recep Tayyip Erdoğan, som är 1,85 m lång. Han kopplade ett stadigt grepp om 1,69 m långe Ulf Kristersson. 
Bara förnamnet, Recep Tayyip, fick Ulf må pyton. Nej, det var inte kul alls. Nato anslutningen skulle bara gå på räls. En dag mycket långt senare åkte Kristersson på en turkisk halvnelson(brottningsterm). Turkiet har genom åren haft många fina brottare. Ulf fick vifta med fredsflaggan. Erdoğan sa plötsligt ja till Sverige i Nato. 
Då började Ungerns hövding, Viktor Mihály Orbán 1,74 lång att stöka. Ytterligare ett förnamn att lägga på minnet. Var kom den ifrån, undrade den svenska regeringen och stirrade på Ulf K som varken visste in eller ut, fram eller bak. 
Den amerikanske utrikesministern Blinken 1,78 lång for som en skottspole mellan Turkiet och Ungern och Ungern och Turkiet. Där emellan Kiev, Israel och tusen andra länder. 
Dock icke till Putins rövarkula i Moskva. Med sin längd på 1,68 vinner i alla fall Ulf Kristersson med sina 1,69 över Putin. Även om Putin naturligtvis försöker fuska med skoinlägg. 
I morse när jag tänkt färdigt som Natomedlem gick det revelj. Tid stiga upp och kämpa vidare med hälsan. Den kan inte ens Nato göra något åt. 
Får jag en kopp kaffe.
Lomma i dvala.
 


1 kommentar:

Anonym sa...

Har saknat dina artiklar Calle.