lördag 7 oktober 2023

Lomma Nytt: Moderaterna vill bygga om Lommas Idrottsplats för 38 miljoner

 

Idrottsplatsen invigdes 1936. Lommas stolthet fotbollsklubben Nikes hemmaplan sedan dess. I dag ser det stort sett ut som det gjorde för 87 år sedan. 
Nödlösningar har fått fungerat sisådär. Löparbanan är fortfarande endast 380 meter och inte de 400 meter som gäller. Hela stället är i ruffigaste laget med gisten läktare och omklädningsrum som andas en svunnen tid. 
Lördagens Centrumtorg i Lomma badade i sol. Där körde jag rak in i ett gäng moderater. De spred propaganda för det nya kommunalhuset och gymnasieskolan som ska byggas för närmare en halv miljard. 
Ordförande för miljö- och byggnadsnämnden, Jens Thystrup (M), högg mig direkt(överst på bilden här ovanför). 
”Här får du en nyhet, Rockbäck. Vi tänker oss rusta upp Lomma Idrottsplats för 38 miljoner kronor,” sa han och log som sola i Karlstad, fast vi var i Lomma. 
Det innebär att moderaterna har lagt ner planerna på en helt ny idrottsplats, projektet Habo Ljung. Länsstyrelsen bromsade planerna med mark-och miljödomstolen i ryggen. 
Så nu ska allt det gamla rivas: ny läktare och inte minst de sunkiga omklädningsrummen rustas upp. Löparbanan ska få rätt längd, alltså 400 meter osv 
Lommas idrottsungdomar ska få en fin och modern hemmaborg. Inte en dag för tidigt. 
Jag tog mig bort till Nikes hemmaborg från 1936. Mycket ungdomar på plats som tränade. 
Härligt att skåda. 
Solen gått i moln. 
Här sken inte sola i Karlstad. 
Lätt att förstå om man tittar på mitt bildsvep av det som finns på plats idag, men inte i morgon. 
Om kommunens moderater får som de vill. Och det brukar dom få. 
Nike får börja tänka på ta sig upp i seriesystemet, när kostymen i framtiden ska bli extra fin. Numera går lagets framtid åt fel håll, om man säger som så, när man ramlar ner i seriesystem.
Bättre upp "Gubbar"





1 kommentar:

Anonym sa...

Jag diskuterade frågan om LommaIP redan på 1980-talet och då i egenskap av ungdomstränare och styrelsemedlem. Även då talade man om Habo Ljung som plats. Idag drygt 40 år senare har man inte kommit till skott
Siv Olsson