söndag 2 juli 2023

Lomma från landets bästa kommun till Norrbotten (tja vadå?)

 

Vid den här tiden på året har tidskriften, Fokus, för vana att ranka landets 290 kommuner. Lomma har haft väldigt fina framskjutande placeringar. Utsetts ett antal gånger till landets bästa kommun att leva och bo i. 
Senast det begav sig var 2020. Vilket illustrerades av tidningen med att vår kommunhövding, Robert Wenglén(M), fick sträcka ut sig i den sköna sanden på Lomma Beach-se vinjetten. Vi var trots pandemin som härjade med oss mycket stolta över framgången. 
I år tog kommunerna i Norrbotten hem storslam tillsammans med Stockholms kommuner. Lomma hamnade på plats 25. Även Karlskoga med sin vapenindustri mår gott av kriget i Ukraina. Mätningarna har genom åren varit kontroversiella och kritiserats för slumpmässighet, godtycklighet och ovetenskaplighet, men Fokus har försvarat sig med att man inte är forskare utan journalister(Wikipedia). 
I år har man åter haft en annan analysmodell. Plockat in hjälp utifrån. Då gick det som det gick för Lomma. För inte tala om Vellinge som for långt ner i listan. 
I Stort sett har analysmodellen gjorts om varje år. Därför känns hela rasket som skräp och går inte ta på allvar. Tänk om man till OS skulle göra om reglerna till varje olympiad. Nu är amerikanerna och sprinters från Jamaica alldeles för snabba, så plötsligt blir 100 meter förlängt till 150 meter samt en vattengrav på 25 meter efter 50 meter. 
Diskusstjärnorna Ståhl och Čeh får kasta med en 10 kg tyngre diskus. 1500 meters löparna får springa sista varvet baklänges.
Hur tokigt hade inte det blivit? 
Lika tokigt som Fokus ranking av landets kommuner. Känns det som. 
GodNatt!

 

Inga kommentarer: