tisdag 11 juli 2023

(Kåseri från Lomma) I morse vaknade jag som NATO-medlem: Inget skjutande i natt-kastade enbart vatten

 Beskedet kom i måndags kväll. Den hårda nöten knäcktes. Turkiets Erdogan gjorde plötsligt en kovändning, och sa ja till Sveriges NATO-ansökan. 
Så i natt kunde jag betrakta mig nästan klar för den här illustra församlingen med vapen som intresse. Jag borde krypa ner mellan lakanen med en AK4 vid min sida. 
I stället låg hustrun där.
”Är jag NATO-medlem nu,” kluckade hon sömndrucken och inte så lite förvånad. 
”Nja, men bra nära.” 
”Ska jag och min syster, Gun-Britt som går mot 80 år, behöva gå kurs på ABF till hösten och lära oss kasta handgranater? Aldrig i min värld.” 
”Nja, så har man nog inte riktigt tänkt sig det hela. Du kan sova gott. Du vet att du har en gammal stridspilot vid din sida. Flög Tunnan på 1950-talet. Ett plan som gick lika mycket i backen som det flög i luften.” 
Landets kommunister går i toppspinn. Fy satan för den stora satan USA, liksom. Spår även jordens undergång. Någon form av Harmageddon som Jehovas vittne hamrat fram 174 gånger. Inget rätt där. 
Putin är också en rar farbror. 
Andra sidan tycker jag det var roligare när Elvis Presley besegrade oss ungdomar med Tutti-Frutti för 67 år sedan. Nej, jag får gå på toa och kasta vatten. 
Ännu så länge en fredlig handling. 
Skönt det.

 

Inga kommentarer: