Bot och bättring.
Det blev en tur in till Lund och Mormors Bageri vars ägare kommer från Mellanöstern.
De bakar ett väldigt populärt persiskt bröd som heter, Nane Barbari, men säljs på svenska som sesambröd. Det är gott, långt och platt bröd med två olika sesamkryddor: en vanlig sesam samt en mörkare med löksmak.

Heder.
Bagaren själv, Per Ståhl (lilla bilden till höger), vände och vred på brödet.
Kunde Per möjligen börja baka sesambrödet?
För själva bröd integrationen skulle det kunna bli något för Lommas flyktingar och boende att mötas kring.
Frågan är om Lomma Hembageri vågar anta utmaningen?
Börja baka Nane Barbari.
Per såg tveksam ut.
Jag kände mig nöjd.
Jag hade i alla fall gjort en insats för integrationen.
Möjligen tar det stopp redan med brödet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar