måndag 28 november 2011

BILDEXTRA: Stormens öga. Krisläge i Lomma!


Jag har bott vid havet i Lomma i snart 25 år, men aldrig sett något liknande. Då ska ni veta att jag har varit ute och knallat längst med havet under otaliga storm-och orkanvindar genom åren.
Detta såg jag nu på förmiddagen. Mina bilder är faktiskt historiska:
Stora stenar har slängts upp på landbacken, badstränderna, där badande ligger och solar på sommaren. Drivor med tång har parkerat sig på gång-och cykelvägar. Segelklubbens stabila domartorn flyttats några meter. De både badbryggorna riskerar sköljas ut i havet. Piren med de kungliga namnteckningarna kan gå samma väg.
Titta bara på vinjettbilden. Stenpartier har slitets upp vid den lilla bryggan. Det har varit oanade krafter i natt. Havet argsintare än någonsin. Och är det fortfarande. Havet röt åt mig, när jag tog mig igenom avspärrningarna för att kunna visa er bilderna på bloggen.
Bilden längst ner visar den övre dammen. Här rör det sig om ca 5-10 cm till godo. Dammen riskerar svämma över och fortsätta rakt in i lägenheterna.
Det råder krisläge i Lomma.







3 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant att få se bilder efter stormen! Tack för att du ställde upp på intervjun, ha en trevlig dag.

Mvh/ Robin

Anonym sa...

Nej Calle, du har icke gått längs havet, du har gått längs sundet. Det är ett litet sketet sund här utanför. Havet- det är mäklarsnack.

Joel sa...

Vilken adress är den sista bilden tagen vid?