onsdag 25 februari 2009

Ockelbo i yra. Daniel och Victoria älgnamn!

Efter gårdagens uppståndelse blir livet sig aldrig mer riktigt likt i Daniels hemby Ockelbo. Samhället invaderas av TV-team från hela Europa och busslaster med journalister vallfärdar nu till den lilla orten i Gästrikland.
I kampen om att få visa upp sig, kan BLOGGEN i dag avslöja att Älgparken kommer att gå segrande ur den striden. Tyskar älskar älgar. Vad kan då vara bättre med två älgar med kungliga namn?
I Älgparken lufsar just nu tjuren Daniel omkring och spanar in sin framtida partner Victoria. Båda dessa skogens giganter fyller 2 år senare i sommar. Älgkon Victoria t o m på den svenska nationaldagen den 6 juni. Kan det bli bättre än så. Nej, aldrig. Älgparken får bingo i sommar.
Annars är det där med kungliga namn på djur inte helt ovanligt.
På 1970-talet när Kungen åkte land och rike omkring på sina Eriksgator såg jag till att döpa en kalv till Silvia. Carl Gustaf skulle besöka bonden. Detta var i samma veva som Silvia avslöjats som hans fjälla.
Dagen innan kom jag till bonden. Genomförde en inspektion i ladugården och där stod en liten nyfödd kalv. Jag föreslog genast ett snabbdop och på skylten som hängdes upp ovanför kätten stod det: SILVIA.
Nästa dag kom alltså Kungen dit. Visades runt i ladugården. Vid kätten blev det tvärstopp. Pressfotograferna sköt bilder som galningar. Det gjorde i och för sig inget. Jag hade nämligen storyn i tidningen samma dag. Och var alltså först.
Detta på tal om kungliga älgar.


Inga kommentarer: