torsdag 26 februari 2009

Bättre PR kan inte damfotbollen få!


Mästerbrottaren Ara Abrahamian var damernas riddare så länge han var med i SVT:s Mästarnas Mästare. När han åkte ut kopplade en spenslig kvinnlig fotbollspelare ett krysstag på de övriga tuffingarna. Här handlade det inte om något ridderligt spel och ge männen några fördelar. Pang på rödbetan. Överkörda med Börjes väghyvel två gånger om.

I tisdagens avsnitt bollade nämligen Malin Moström med sådana kanoner som Thomas Wassberg, Pelle Fosshaug och Per Elofsson. I styrkeavsnittet visade sig Malin Moström vara rena Tarzan. Hon slog hela gänget med dunder och brak.

Bandyspelaren Pelle Fosshaug med hela huset fullt av tunga meriter, såg skamsen ut. Han hade ingen som helst chans mot Malin.

Thomas Wassberg åkte dig. Han skyllde på ett risigt knä. Det håller inte. Ballongen som de skulle hålla högt över huvudet så länge som möjligt, stör inte direkt risiga knäleder.

Per Elofsson uttryckte sin stora beundran. Järnmannen som en gång i tiden höll träningsläger på sumpiga norrländska myrar som gav armar som stånghammare, fick vika ner sig i ett av de verkliga kraftproven. Per var gruvligt imponerad av Malin.

Det här, mina vänner, var en fröjd att skåda. Ja, jag blev så imponerad att jag fick andtäppa.

Här kommer en finlemmad fotbollstjej och sopar banan med manliga idrottslegender. Män som under sin aktiva tid blev berömda för att vara hårdare än flinta. Det Malin Moström gjorde, borde inte vara möjligt.

Det gör inte saken bättre att Malin har en stillsam framtoning som en dagisfröken.

Resultatet av uppvisningen given: en bättre PR kan aldrig damfotbollen få.

Tyvärr drunknade hennes BRAGD på grund av förlovningen mellan Victoria och Daniel.

Från och med nu, har hon gett mig och andra Gubbar helt andra ögon när vi i framtiden kollar in damfotbollen, snacka om genombrott. Tjejerna är mer vältränade, än vad vi inbillat oss.

Hoppas nu förbundet tar väl vara på Malin Moström framgångar: en kvinnlig Tarzan!

Hörde Gunilla Axén på förbundet det?

Heja Malin!







Inga kommentarer: