onsdag 19 februari 2014

Svensk bronsdag i OS-Putin får dansa till brandröken i Kiev

Dagens medaljskörd i OS. Två brons i lagsprint. 
Först damerna. 
Där gör supertalangen Stina Nilsson, 20 år, på sista sträckan en Kallas och säkrar bronset till Sverige tillsammans med Ida Ingmarsdotter. Norge tar äntligen ett guld. 
Sedan herrarna. 
Det såg mörkt ut på den sista avgörande sträckan. Då skär finnens skida in i tysken Schankes skidor. Heller om det nu var tvärtom. 
Hur som helst så faller tysken. Stör dessutom ryssen som sedan trots allt kniper silvermedaljen.
Bakifrån kommer Teodor Peterson som egentligen var uträknad i jakten på medaljer. Teodor gör en Emil Jönsson som också deltog som Emil Jönsson i lagsprinten. 
Teodor säkrar tack vare tyskens fall bronset. Emil får ännu ett brons på grund av att andra faller/kör omkull/trasslar in sig/går åt helvetet. 
Det gäller att stå ända in i målet. 
Faktiskt. 
Finland tar sitt första OS-guld sedan 1998.  Jag blir faktiskt glad över guldet. Tänker på en av mina första skidhjältar, Veikko Hakulinen. Sixten Jernbergs mardröm.
Ja, sicken cirkus. 
Mitt i allt detta så säkrade våra damer i curling en finalplats till i morgon, så det kommer mera. Minst silver, alltså. Tre Kronor slog Slovakien med 5-0. Nu får man möta Finland i semifinalen på fredag. Ser fram mot en rysare.
Finnarna stod nämligen för den stora skrällen. Man besegrade Ryssland med 3-1. Det var dessutom helt rättvist. 
Ännu en gång har Ryssland laddat laget med stora stjärnor som är större än laget. De vill inte underordna sig systemet. Divor som inte kan dansa i takt leder inte till framgång.
Vladimir Putin satt på hedersläktaren. Han var inte alls glad. Ryssland utslagna i nationalsporten ishockey av ett lilleputt land som Finland. 
I kväll får han dansa själv till tonerna från de brinnande bildäcken på Självständighetstorget i Kiev, Ukraina.
Var god skölj!
 
Skicka en kommentar