tisdag 8 februari 2011

LOMMA NEWS: Här kommer Lommas största livsmedelsbutik att byggas!


Det är Magnus Skiöld, VD för Midroc som äger marken där Centrumhuset i Lomma stod tidigare som bekräftar planerna för mig:
-Vi bör kunna teckna avtalet i veckan. Det blir en fullservicebutik på 2500 kvm. Under butiken blir det e
tt garage, med plats för närmare 100 bilar, säger Magnus Skiöld, bilden till höger, och fortsätter.
-Sommaren 2013 ska allt vara klappat och klart för invigning. Nej, jag kan tyvärr inte avslöja vilket livsmedelsföretag det är innan avtalet är undertecknat.
En sak är då säker. Det måste vara en av de riktigt stora livsmedelskedjorna. Ingen annan fixar nämligen hyran för den jättelika lokalen.
I höstas revs det gamla Centrumhuset. Fram till nu har det alltså varit ovisst vad som kommer och hända med den stora tomma ytan.
-Vi räknar med byggstart till sommaren eller tidigt i höst, säger Magnus Skiöld vidare.
Det här är en nyhet som väcker jubel i Lomma. För är det något som vi boende har saknat, så är det en butik med fullvärdigt livsmedelsutbud. Den totala ytan på 2500 kvm betyder att man kan stoppa in samtliga tre livsmedelsbutiker som i dag finns i Lomma.
-Vår målsättning har varit att de som bor i samhället, också ska kunna handla vad man behöver i matväg i Lomma. Man ska inte behöva lämna byn, fortsätter Magnus Skiöld.
Jag kan också intyga, att i dag får man fara runt som en skållad råtta i byns matbutiker. Därför tar man hellre bilen och storhandlar i något av de köpcentrum som finns i grannskapet.
I framtiden ska vi alltså slippa det.
Helleluja!Skicka en kommentar