måndag 20 september 2010

Jan Långben tar plats i Lommas fullmäktige?

Ja, det är faktiskt fullt möjligt. Så här ligger det till.
Sverigedemokraterna gick fram till val i Lomma med en lista tom på namn-se bild här nedanför. Det var alltså fritt fram och skriva dit vilket namn man nu kunde komma på. Därmed är det fullt möjligt att en helt okänd person röstats in i den politiska församlingen i Lomma.
Nu visar det sig att Sverigedemokraterna gör ett kanonval i Lomma. Trots att det inte finns något partifolk i kommunen!? De kommer med 3,6 procent t o m före Kristdemokraterna
Nu infinner sig ett mäktigt problem för Sverigedemokraterna. 

I Lomma får man därmed två mandat. Dessa personer finns inte i dag. De två som kom in 2006, slocknade snabbt. En blev sjuk medan den andra gick upp i rök. Därför blev listan tom på namn. (texten fortsätter efter bilden)
Tänk då om några dårar valt att skriva in Jan Långben på SD:s röstsedel? Det är fullt möjligt. Jag kan riktigt se hur valets succéherre i Lomma, moderathövdingen Anders Berngarn, står och kliar sig i huvudet. Nej, en sådan trätobroder i Lommapolitiken hade han inte räknat med. Ni förstår själva hur galet det kan sluta.
Vi bör alltså lära känna Jan Långben.
Vem är han då?
Ett rykte säger att Långben och Klarabella är ett par. Han bor i ett fallfärdigt hus i närheten av Musse Pigg.
Yrkesmässigt bred. Privatdetektiv, pilot, racerförare, ja, Långben är aldrig främmad för nya utmaningar. Han driver då och då en flyttfirma - ZOOM Transport - tillsammans med Musse.
Så, nu vet vi det.
Det kan vara bra att veta, för Sverige vaknade i dag upp med en ny förvirrad politisk karta.
FOTNOT: Jan Långben är min illustration. På finska heter han, Hessu Hopo. Ja, om någon undrade. Jag ber också Jan Långben om ursäkt om han blir sur. Jag bara skojade, Jan. För sur blev en anonym-givetvis-som lämnade en kommentar. 

Det kanske är Jan Långben?Skicka en kommentar