onsdag 29 juli 2015

Malmös mest hatade person

Mannen som står och pekar heter Luca Banti, 41 år,, från Livorno, Italien. Han är UEFA-domare i fotboll.
Italienaren är också den mest hatade personen i Malmö. Låt mig förklarade.
Luca Banti dömde Champion League-kvalet mellan Saltzburg-MFF. Malmö höll matchbilden väl uppe i första halvlek som slutade 0-0. Redan då kunde man se tendensen.
Domaren Luca Banti bjöd in hemmalaget med en tyrolerhatt. I stort sett fick Saltzburg frisparkarna.
I andra halvlek åkte tyrolerhatten ner för Bantis ögon. Malmö FF skulle ha TVÅ straffsparkar. Det blev noll.
Däremot bjöd Luca Banti med tyrolerhattens magi Saltzburg på en feldömd straffspark, 2-0. Jag har sett repriserna otaliga gånger. Det är inget snack om saken:
i första läget tar en Saltzburg-spelare bollen med handen innanför eget straffområde. I andra läget på tilläggstid blev Malmö FFs Nikola Djurdjic kapad. Domaren Luca Banti dömde inte straff utan hörna.
Snacka om att ha tyrolerhatten för ögonen.
Därmed blir returmatchen i Malmö nästa vecka en jobbig historia för MFF.