onsdag 9 december 2009

Zlatan Ibrahimovic kan bli årets pepparkaksGUBBE!

Inte nog med det. Poängen är att knåda samman hela degen och skapa Zlatan/Camp Nou/El Clasico till ÅRETS PEPPARKAKSHUS.
-Det är inte omöjligt att det blir så. Jag måste först tänka färdigt, säger Oskar Odén, från Lomma som läser till civilingenjör i Lund.
Han kunde lika så bra sagt: jag måste landa först.
För Oskar var givetvis på plats i Barcelona och såg när Zlatan kom in i andra halvlek. Det dröjde inte länge förrän han sänkte Real Madrid med ett underbart mål.
-Det var mäktigt. Jag kände bollen när den flög i luften, säger han.

Det är nu den här häftiga upplevelsen som Oskar ska omsätta i praktiken i teamwork med pappa Ulf.
-Oskar står för kreativiteten. Jag är mer byggnadsarbetaren, säger Ulf som har skaffat sig en rejäl erfarenhet av pepparkaksdeg.
Förra årets pepparkakshusbygge av MFF:s nya Stadion blev en succé. Jag skrev om det här på bloggen. Jag har fortfarande besökare som är inne och tittar på skapelsen.

Det som nu kan bli förverkligat är av en helt annan kaliber. FC Barcelona har miljoner fans runt om i världen. De kommer att vara sprickfärdiga av nyfikenhet. Detta medför i sin tur att spanska tidningar kommer att vallfärda hem till Odèns i Lomma. Det kan faktiskt bli hur kul som helst.
-Ja, vi får se. Jag måste först klara av en tenta den 17 december, sedan drar vi igång, säger Oskar, men jag förstår på honom att han redan börjat forma Zlatan i huvudet som pepparkaksGUBBE.
Hjälp på traven, kanske en mall, får han av mig här ovanför. Det är statyn av Zlatan i diabas som jag tillverkat på skoj. I verkligheten hade den kostat en miljon ruggiga svenska kronor.
Zlatan i pepparkaksdeg är betydligt billigare...


Inspiration till sitt pepparkakshusbygge hoppas jag Oskar får i kväll. Då möter FC Barcelona Dynamo Kiev bort i Champions League. Det är en viktig match. Barca måste nästan vinna för att gå vidare. Zlatans dröm om att vinna alla titlar står också på spel. Annars har han en ny karriär i pepparkakeland...
Sydsvenskan HÄR!
Svenska Dagbladet om matchen HÄR!
DN HÄR!
Det slutade så HÄR!



OCH.
I dag är det Pepparkakans Dag. Den kan du läsa om HÄR!

Inga kommentarer: