onsdag 2 december 2009

Från SAAB, elefanter, tjuvfiske till Tore Skogman. Då behöver man en Alvedon på Konsum i Lomma.

Mannen står och balanserar på elefantens elfenben. UNDER VATTENYTAN! Fräckt som tusan.
Det är en fantastiskt bild som jag lånat av Big Picture som i sin tur lånat den av National Geographic.
Mannens balansakt får mig att tänka på SAAB i Trollhättan. Man skulle kunna byta ut mannen och placerat dit en SAAB i stället, bara kylaren sticker upp ur vattenytan. Elefantens plattform av elfenben är som GM, en darrig konstruktion i sammanhanget.
Jag tror nyårspresenten för alla SAAB-anställda i Trollhättan blir att verksamheten drunknar för evigt. Mannen på bilden klarade sig. Det är hans jobb. Att jobba med elefanter.
GM har däremot ännu inte börjat tillverka amfiberbilar i Trollhättan, så därför.


VARNINGSRAPPORT fick jag från min bredbandsleverantör, Glocalnet. De varnar för PHISHING.
Eftersom jag härstammar från tiden med Remington-och Grön Halda-skrivmaskiner samt dessutom andas med bronkit, så jag låter som ett ånglok i Vilda Västern, kände jag mig som en idiot.
Snart fick jag lära mig något nytt. Phishing betyder nätfiske. Någon buse vill sno din privata information, kontonummer och dylikt och skickar bluffmail som är förvillande likt de äkta från tex bredbandsleverantörerna.
Ett bra sätt och komma runt det här, är att aldrig lämna ut sina kontonummer på nätet. I det fallet kör jag vidare med Remington-och Grön Halda-skrivmaskiner. Lång näsa fick ni, förbannade tjuvfiskare.

Efter både SAAB-röran och dessa taskmörtar till tjuvfiskare på nätet, kan man behöva en Alvedon.
Mannen på bilden står inte på någon elefant. Han heter Sven Wollin och driver konsumbutiken i Lomma. Han blev först ut i Lomma med att sälja receptfria läkemedel i sin affär.
-Vi har startat upp lite försiktigt och bygger ut det efter hand, säger han och visar mig lagret bakom kassaapparaten.
Efter denna lilla tur i livet, ska vi ska lyssna på Tore Skogman. Go`kväll minns honom i kväll. Då gör vi också det.
Tore, ska ni veta, var en hedersprick. När vi hade rimstuga i radion under 1970-talets jular, behövde vi en kraft. Jag ringde Tore Skogman.
Visst, han ställde gladeligen upp. När lyssnarna ringde in och berättade om sina julklappar, så tog det under sekunden och Tore Skogman sprutade ur sig lysande rim. Han var helt otroligt snabb.




ÖVRIGT
Svenska Dagbladet om SAAB HÄR!
DN om SAAB HÄR!

Inga kommentarer: