fredag 25 september 2015

Moment 22

De senaste dagarna har vi fått klart för oss, att det går hur bra som helst om romer f d zigenare från Bulgarien eller Rumänien bosätter sig olagligt på din tomt. 
Regeringen lämpar över ärendet till kommunen som i sin tur skickar ärendet vidare till polisen som inte finner någon annan råd än att låta kronofogden ta över problemet som låter ärendet gå tillbaka till kommunens miljöförvaltning som lämnar ärendet vidare till länsstyrelsen som säger att ärendet är olagligt och skickar det tillbaka till kommunens gråtande jurist. Ärendet har nu blivit en kvarnsten.
Juristen beslutar sig för att låta lagboken med de lövtunna bladen sluta sina dagar på sommarstugans utedass som juristen snart delar med 20 romer f d zigenare från Rumänien eller Bulgarien vilka i sin tur har slagit upp tre tält i sommarhusets idyll till trädgård samt en familj på åtta personer som flyttat in i lekstugan. 
Vad är problemet? 
Låt oss säga att i Sverige finns det grovt räknat 500 000 villatomter. Det kan vara både fler och några mindre. Mest fler. Möjligen också. 
Låt oss räkna 20 romer f d zigenare från Bulgarien eller Rumänien gånger 500 000 villatomter. Det blir 10 000 000 miljoner romer f d zigenare från Rumänien eller Bulgarien t o m från Ungern och Tjeckien som Sverige kan svälja. 
Vi löser ett problem som Europa har brytt sin hjärna med sedan 1500-talet, kan också vara 1600-talet. Om inte längre fram så kanske bak.
Tänk då på den gråtande juristens tomt till sin sommarstuga. 
Dessa tomter finns kvar som reservkapital eftersom det bara är villatomterna vi har räknat på. Lätt som en plätt. Vi har öppnat upp våra hjärtan.
FOTNOT. Ordet tiggare har myndigheterna nu avskaffat. Ordet anses för vulgärt.
Skicka en kommentar