torsdag 21 januari 2010

Upp emot en miljon svenskar kommer att drabbas av vinterkräksjukan



Jag fick ett mail i morse från Netdoktorn, ni vet nätets egen lilla husläkare. Larmet gick:
upp emot en miljon svenskar kommer att åka på vinterkräksjukan!
-Den är absolut här nu. Vi märkte när folk började komma tillbaka till jobbet att det hade hänt en del under julhelgen, säger Kjell-Olof Hedlund, chefsmikrobiolog på Smittskyddsinstitutet till Netdoktorn.
Jo tack, säger jag. Visst hände det en del under julhelgen, en hel del, faktiskt. I vanlig ordning gick familjen Rockbäck i bräschen. Det är då fan att man måste testa alla möjliga omöjlig karuseller.
Den minnesgode läsaren av bloggen minns säkert hur jag skrev, kved och spydde ut mina vinterkräksjuka inlägg här på bloggen.


Normal magsjuka tar 24-36 timmar. Den här varianten red mig i närmare 90 timmar. Värst var det de första tre dagarna. Inget hjälpte, absolut ingenting. Jag testade i desperation alla under-dunder-kurer. Meningslöst.
Inte ens raketen Lexinor som krossade självaste Montezumas hämnd som jag givetvis åkte på i Mexico. Penicillinmedlet, Lexinor, är det riktigt tunga batteriet. Det biter mot de allra värsta magåkommor man kan åka på i omåttligt spännande länder.

När det gäller vinterkräksjukan gav till och med denna dunderkur upp. Besegrad. Slagen i spillror. Medicinen som landets infektionskliniker utrustar alla med som ska åka roddbåt på Ganges. Suck.
Nu till det värsta av allt.
Tro inte att du är på säker mark, bara för att du haft denna vidriga variant av att köra speedcar på muggen. Nej, man kan få om den igen. Och igen, i all evighet, tycks det som.
Då återstår bara en sak: sanering av krigszonen.
Det ska visst hjälpa.
Vi får väl se.

Inga kommentarer: