måndag 20 maj 2024

Lomma strösslar med stjärnor i sommar: Frågan är var publiken kan parkera?

 

Det är inga dåliga namn som gästar Lommas Amfiteatern i sommar. Vad sägs om allsång med Nanne Grönvall eller Arvingarna, Linnea Henriksson, Tommy Nilsson, Perikles, Janne Schaffer, och som grädde på moset, Hasse Andersson den 13 juli. Det här är publikdragare som kan komma locka tusentals besökare. 
Då infinner sig genast två frågor. (texten fortsätter efter bilden)
Åt det hållet som scenen är riktad finns inte många platser. Snabbt fullt. Möjligen får man bygga en ny stor scen riktad från Amfiteatern. Så gjordes under Kulturfesten förra sommaren. Amfiteatern är felbyggd. 
Scenen riktad åt fel håll, helt enkelt. 
I dag fungerar den knappt ens åt glada pensionärer. Jobbigt med både rullstolar och rullatorer. 
Tänk då när stjärngänget drar in i sommar? 
Det blir trångt om saligheten.
Den andra frågan som hänger i luften är parkeringsplatser för besökare. Bara Hasse Andersson eller Arvingarna spränger alla ramar. 
Sanningen är den. Det finns inga parkeringsplatser alls. De som finns i närområdet är till för boende. Lapp-Lisorna får ett drygt arbete. Blir juli månad en badmånad, är det redan kaos med parkeringsplatserna. Ni som bor i Lund-Eslöv. Låt bilen bli hemma. Ni får ta en promenad till Lomma. 
Bilden här nedanför är visserligen från Indien, men ändå. Här länken till arrangörerna Live i Lomma om ni vill köpa biljetter.

 

 

1 kommentar:

Anonym sa...

Det brukar ju alltid bli lite tokigt när kommunen bygger. Även om man avskyr bilen så är den fortfarande ett vanligt transportmedel. Parkeringsplatser behövs.