onsdag 27 april 2022

Tips till Hans-Inge ABC Järn & Färg i Lomma: Åbytravets startbil-Börjes diamant i sommarens cruisingflotta

 

Jag har känt Börje sedan Hedenhös. 
När han gifte sig med Solveig i slutet av 1960-talet var hustrun och jag tärna och marskalk på bröllopet. Med åren blev det sedan mest väghyvlar för hela slanten. 
En annan dag var plötsligt startbilen på Åbytravet till salu. Inte vilken bil som helst, utan en Dodge 880 Custom cabriolet av årsmodell 1963. Endast rullat 500 mil framför frustande hästar. Börje tog upp börsen och pröjsade 40 000 riksdaler för ekipaget. (texten fortsätter efter bilden)

Då när det begav sig, såg Dodgen inte mycket ut för världen. Den såg rent ut sagt för jävlig ut-se bilden här ovanför. 
Jag skrev om förvandlingen på bloggen. 
Året var 2009. 
Börje skruvade och skruvade och beställde delar från USA. Kostnaderna skenade iväg, så att säga. Fast en dag stod hästdodgen där i all sin glans. Allt i original in i minsta detalj. Numera är bilen Börjes diamant på varje cruising. Inte bara branschtidningar skriver och fotograferar den unika Dodgen. Lagom till sommarens cruisingsäsong presenterade Göteborgs Posten sommarens diamant med en helsida-se här nedanför (klicka på bilden som då blir större). 
Själv har Börje renoverat sig själv. Snart är han nere i tvåsiffrigt på vågen. 
En slimmad karl i vrålåket, och hustrun får nog sätta nosring på gubben. 
FOTNOT: Rockaren och Amerika bilfantasten, Hans-Inge som driver ABC Järn & Färg i Lomma borde bjuda ner Börje och Dodgen. Tid sätta färg på järnet.

 
 

Inga kommentarer: