onsdag 11 april 2018

Lommas nya tågstation får kameraövervakning?

Så kan det komma bli i framtiden. Byn kan få sin första kameraövervakning av en myndighet. Kamerorna ska i så fall sättas upp vid den nya tågstation som håller på färdigställas för tågtrafik på Lommabanan under 2020. 
Enligt Lommapolisen är det fullt realistiskt att så kan bli fallet. Ett lagförslag som ska underlätta för polisen att bedriva kameraövervakning, kommer också under våren. Polisen ska inte längre behöva söka tillstånd för att sätta upp övervakningskameror på allmän plats. Akutmottagningar, tåg-som busstationer, är några sådana platser. 
I dag finns det inga myndighetskameror utplacerade i Lomma. Centrumtorget kunde varit aktuellt för kameraövervakning, men så är inte fallet. Buset måste först nå upp till en viss nivå. Helt enkelt kvalificera sig. Det vill vi  gärna slippa. Centrumtorget i Lomma är till stora delar en stillsam oas. 
”Nej, det är inte aktuellt på torget. Däremot går det inte utesluta att kameror kommer sättas upp vid den nya tågstationen”, förklarar Lommapolisen för mig. 
Se där-en liten historisk milstolpe.
I dag gratulerar vi Lommas siste stins, Egon Jeppsson, som fyller 100 år. Fortfarande still going strong. 
Grattis, Egon!
Så här såg det ut, när jag tog med Egon ner till sin gamla arbetsplats, Lommas järnvägsstation. Det var för snart åtta år sedan. På hans tid behövdes inga övervakningskameror.
Länken HÄR!

Inga kommentarer: