fredag 1 april 2011

Lomma först med en tropiskt ö-TROPICAL ISLAND!


Lomma kommun blir först ut med en egen tropisk ö. Bakom förslaget står ett internationellt konsortium på East West Road, Honolulu, Hawaii. Orsaken är att lokala företagare med ett brinnande miljöintresse, tröttnat på kommunens ointresse av att utreda den unika faunan på den ”Gröna Ön”.
-Det händer absolut ingenting. Tack vare Facebook har vi nu fått tag på ett spännande koncept på Hawaii, säger Benny Jacobsson i företagsgruppen och fortsätter:
-Vi tror mycket på ett Tropical Island i Lomma. Det kommer att ge kommunen ett uppsving som turistort. Flera europeiska turistorganisationer har redan hört av sig.

En helt vanlig ostkupa, modell jättelik, sänks ner över ”Gröna Ön”, som ligger i en av dammarna i Lomma Hamn. Med tiden blir det både djungel och ett spännande exotiskt djurliv inne i den tropiska kupan. Simsalabim. Tropical Island fix och färdig. Till gagn för både gammal som ung.
Hur reagerar då de styrande i Lomma kommun över planerna?
Jag har sökt kommunalrådet Anders Berngarn (m). Han är oanträffbar.
Jag har sökt Lommas miljöstrateg, Helena Björn. Även hon är oanträffbar.
Här kommer förklaringen till tystnaden.
Den 23 mars i år togs ett unikt beslut. Kommunfullmäktiges möte ställdes in. Officiellt hette det, att det fanns för få ärenden.
Bloggen kan emellertid avslöja, att Anders Berngarn tillsammans med Helena Björn befinner sig i Honolulu, Hawaii, USA. Där får man just du en dragning av projektet på East West Road.
Lomma kommun har alltså börjat marschen mot att sänka ner en ostkupa över ”Gröna Ön”.
Tropical Island är på väg att förverkligas.
Grattis, alla lommabor!Här kan ni gå in och rösta fram mitt blogginlägg den 1 april 2011. Glöm då inte att klicka på TUMMEN UPP. Länken HÄR!

Inga kommentarer: