fredag 4 mars 2011

Auf wiedersehen till sista snösvängen i Lomma

Jag har tidigare på bloggen berättat om att våren kommit till Lomma. Då är det inte mer än rätt, att vi få ta farväl av Lommas sista envist kämpande skitiga isiga snöhögar. Av bilden att döma, kan man läsa av nedsläppet från Guds Faders himmelska boning.
Det är vad vi i Lomma har kvar att erbjuda av vintern den 4 mars 2011. Inte mycket att yvas över. Många orter norröver har fortfarande 100-160 cm snödjup.
Även om det nu återstår några smutsiga snöhögar i Lomma, har vi boende i kommun varit med om att sätta ett snyggt rekord vintern 2010/2011.

Redan den 22 november 2010 kom snön. Lomma bäddades in. Is och kyla och så snö som aldrig ville sluta falla från skyn. Julafton blev julafton som white christmas ska vara. Snö med sträng kyla. Vi saknade bara Bing Crosby och slädar till julottan.
De berömda krigsvintrarna blev omkörda i snöröken. För något liknande hade aldrig tidigare inträffat i Lomma. Då började man ändå mäta vintrarna i snö och kyla 1856.
Det kändes faktiskt fint att få bli rekordhållare.
Titta på de skitiga snöhögarna. På kvällen den 22 november 2011 började vi i Lomma skotta och ploga. Det blev snart till hela berg med snö.
I dag har de legat i 102 dagar. Ett lokalt snyggt rekord för Lomma. Nu krigar de en ojämn kamp mot vårens ljummare vindar.
Adjökens.
Snart är det sommar, så håll ut.

Skicka en kommentar