söndag 21 februari 2010

Hövdingen Tony leder jakten på läckan i Lomma

Här står Tony Gustafsson, 72 år, mitt i smeten. Just nu går han sin livs match i jakten på den gäckande läckan i Lomma. Tony Gustafsson är bostadsrättsföreningen Ankarets ordförande och leder och tröstar de vattenlösa boende i föreningen.
-Ja, det är tufft, säger han till mig, men samtidig ska man veta att föreningen har en luttrad ordförande. Det är alltid en tröst i bedrövelsen.
Han har gått många tuffa matcher i livet. Det här är bara en av dom.

Tony Gustafsson är grabben från Verkstadsgatan 3 på söder i Stockholm. Bara en sådan sak inger hopp åt deppande boende. Han har varit föreningens ordförande sedan 2005. Och kan riva i, ska ni veta.
Redan i fredags kväll slog han larm till Räddningstjänsten, om att han ville ha en tank med dricksvatten utkörd till de boende. Lomma kommun svarade med att öppna två brandposter på området med icke drickbart vatten. Det måste först kokas.
-Det var väl inte precis vad man väntade sig, säger han besviket.
Allt grävande och letande kommer givetvis att kosta pengar. Varje timme utan resultat tickar kulor.
-Försäkringen tar det. Annars har föreningen en stabil ekonomisk grund att stå på, fortsätter han.
Nej, det har inte blivit många timmars sömn sedan larmet gick i fredags. Men Tony kämpar på och har hurtiga tillrop till boende som kånkar förbi med sina vattenhinkar.
Jag skrev att han varit med förr. Det kan man lugnt säga.
Redan 1958 började han som elektriker på TV i Stockholm. Han avrundade med att bli produktionschef för SVT i Malmö. 1992 gick han över till Bengt Roslunds TV-bolag.
Tony är alltså van vid att tämja jättelika TV-egon, så då vore det väl tusan om han inte också ska kunna knäcka gåtan med den gäckande läckan i Lomma.
Kämpa på Tony!


Sydsvenskan om jakten HÄR!

Inga kommentarer: