lördag 6 september 2008

Så kom hösten till byn-i SHORTS!


Normalt sett råder det nästan stilleståndskrig om badparkeringplatserna i Lomma. Lördagen den 6 september 2008 var det tomt. Trots att vädret laddade upp med en riktig baddag: 23 i luften och minst 18 grader i vattnet. Det hjälpte inte. Folk har bestämt sig för att nu är det höst. Då är det älgjakt och svampplockning som gäller.
I Lomma finns varken älgar eller svamp. Här går byn in i en stilla höstdvala som övergår i en ännu mer stillsam vinterdvala. Vad gör då byborna?


Ja, många gör som Pelle. Tar en behaglig tur med båten.Seglar ut i shorts. Mår prima. Öresund friskar ofta på och bjuder på en trivsam segelstund. Det hade varit kul om Pelle någon gång kunde erbjuda mig att få följa med ut på en tur. Då hade jag kunnat få tacka nej, för värre "sneseglare" än jag finns inte på denna jord.Tack ändå, Pelle, för du bjöd mig på denna fina bild av hösten i Lomma. Jag gillade det där med att segla ut enbart i shorts. I september. Tala om att möta hösten lättklädd.Det fixar man bara i Lomma, by the sea...

Inga kommentarer: