måndag 25 augusti 2008

Han räddade OS åt eftervärlden!


Nu kan det avslöjas. Datageniet Alex Hedström, på bilden, räddade de olympiska spelen i Peking från totalt haveri. Utan hans insats hade min OS-blogg-www.rockbacksos.blogspot.com-brytet samman.
Det var så att jag gick igång med en OS-blogg för skriva om de olympiska spelen i Peking blandat med diverse OS-minnen.Orsaken var att renodla hanteringen och inte trassla in OS-ringarna med denna ordinarie blogg.
Det blev full fart framåt från början. Det var hur kul som helst. Lördagen den 16 augusti blev det plötsligt totalstopp. Min dator kved av behandlingen och slocknade. Tvärdog.
Då vet alla som har dator att ens liv stannar, faller i smulor som om en kär gammal vän lämnar vårt jordiska liv. Vi är rätt många som då får helt stopp i hjärnan: en dator är som bilen. Den ska bara fungera.
Jag är som de flesta av oss. När bilen lägger av står jag där. När datorn lägger av sitter jag där. Tom som en öde balsal i huvudet.
Jag såg min OS-blogg fara all världens väg. Då slog det mig: vännen Alex.
Larmet gick och snart var det Alex som satt där med min döda dator. Han är i sådana sammanhang inte blank i huvudet.
Alex har en egen hemsida www.atrex.se, säljer fiskedrag (!) och konsult i databranschen. Med andra ord en riktig datadoktor. Operationen tog några timmar. Min dator pep, pustade och kapitulerade.
Datorn kom igång igen. Nu lika snabb som Usain Bolt från Jamaica.Vad skulle vi dönickar göra utan sådana som Alex? Kontakta Fonus.
Nu är OS slut och jag ska dra igång den här bloggen igen.
Kolla hur livet står till i Täppan. Kolla om hustrun har åldrats under dessa OS-veckor. Kolla om "Lilla Vovven" vill gosa med husse igen. Kolla hur det står till med president Bush. Kolla om den där hysteriska ministern från Skene lagt fram 1000 skolreformer sedan OS började.Kolla inbördeskiget om FRA i moderaterna. Kolla in mitt usla fotbollslag Malmö FF i kväll som möter Trelleborg på Malmö Stadion. Jag tror jag skiter i att ta på mig turkalingarna.
Nu kör vi igen.

Inga kommentarer: