onsdag 31 augusti 2011

Annie Lööf-en fläkt av Zlatan i svensk politik!

Här stormar en ung fräsch kvinna in som partiledare för centerpartiet. Annie Lööf är "bara" 28 år gammal. Fast när jag lyssnat på henne i dag, så utstrålar hon en livserfarenhet som om hon vore dubbelt så gammal. Minst.
Hon säger sig ha lång erfarenhet av att vinna val. Under hela dagen målar hon med en bred pensel. Självförtroendet är det då inget fel på. Lite Zlatan, så där, fläkt, fläkt.
Gubben med käppen till höger på vinjettbilden är Axel Pehrsson-Bram
storp. Han var 51 år 1934 när han blev partiledare för Bondeförbundet, sedermera Centerpartiet.
Han ses än i denna dag som en förgrundsfigur inom bonderörelsen.
Gubben till vänster på vinjettbilden är Gunnar Hedlund. Han efterträdde tungviktaren Bramstorp 1949. Då var Hedlund 49 år, men outslitlig. Han satt på posten till 1971 och var då 71 (!) år gammal.
Det är inte utan man grunnar över vad dessa båda bondeorakel skulle tänka och tycka om Annie Lööf. Jag tror de kört fast på hennes unga ålder.
Fast de var inga Zlatan typer, direkt.
Det är däremot miljöpartiets ledare, Gustav Fridolin. Och, hör och häpna, även han är "bara" 28 år. För att bli en riktig Zlatan, bör nog Gustav lägga på sig ca 20 kg muskler.
Hur som helst, så det blir en spännande tid i svensk politik.
Ut åker alla tröttande traktorer. In kommer ungt friskt blod med en fläkt av Zlatan.
Grattis Sverige.




2 kommentarer:

Anonym sa...

Filmen talar mot Calles resonemang, ingen ny motor låter lika förtoendeingivande som den här gamla traktormotorn på tomgång!
Peter

Anonym sa...

Anslag på torget: "Centern håller möte här på torget kl 19 onsdag. Vid risk för regn hålls mötet i telefonkiosken."