torsdag 13 december 2012

Svart julklappspapper!? Hjälp till återta julen!

När det gäller julens alla traditioner och sin röda färg, är jag stockkonservativ. Liksom: ”rör inte min barndoms jul, för då tar det hus i helvetet”. Därför fick jag en svår chock i dag som nästan krävde ambulanstransport till akuten. Jag knallade under förmiddagen in på Åhlèns varuhus i Lund. Planen var att köpa något kvinnligt trivsamt i julklapp. Det visade sig snart att expediten visste mindre än jag som är så kolossalt rudis på de kvinnliga avdelningarna i butikerna. Med viss möda löste sig allt till det bästa. Då inleddes nästa fas: ”Kan du slå in den”? ”Nja, jag vet inte. Är det en julklapp”? ”Javisst”. På bilden här ovanför kan ni se resultatet. Min julklapp i SVART JULKLAPPSPAPPER! Jag fick nästan andtäppa. Det visar sig vara den nya trenden. Bort med tomtar, granar, kottar Nissa och snö på julklappspappret. Svart ska det vara. Fy fan. Jag kommer aldrig mer och sätta min fot på Åhlèns i Lund.
Annars har jag i veckan nåtts av förfärande rapporter. De röda tomtarna är numera i stort sett utrotade i de glassiga affärernas sortiment. Den röda tomten har ersatts med svarta-och gräddvita tomtar. Vad är det här för jävla trams? Jag blir svårt upprörd. Kan inte finna ord åt galenskapen. Tomtar ska vara RÖDA. Julklappspapper som Disneys tomteverkstad. Julen ska för bövel`n vara röd OCH INTE SVART! Trams, trams, trams... vem är den skyldige? Fram med dig och du ska få ”bunkastryk”, både morgon, middag till julaftonens stjärna glimma. Våga röra min julskinka också? Då blir det öppet krig. Någon jävla ordning får det allt vara. Heja den RÖDA tomten! Och ett måste på julklappspappret.

1 kommentar:

pappa B sa...

Calle min gamle vän, stilla dig. Helt förvisst kommer snart alla de traditioner som höll dig och mig vid liv i Julens värld att ha försvunnit. Nästa steg är att entlediga julgranen, blåsa ut ljusen i advents staken och bojkotta skinkan. Lammracks elektriska slingor som blinkar och fladdrar, rena disko belysningen skall förkunna för oss lite mer begagnade personer att julen är i antågande. På bordet tronar couscous och grillade lammrack upp sig och risgrynsgröten är även den ett minne blott.
Vi får allt ställa oss i varsitt hörn och smussla fram en skinkmacka med skånsk senap, den ligger fast på en kladdig vörtskiva från den hemliga dopp i grytan kastrullen som stått i skrubben sedan första advent.
Du och jag får leva med detta, förhoppningsvis några jular till...