tisdag 18 december 2012

Julsillhysteri i Lomma. 6000 kg inlagda sillar. Rekord!

Till julen 2011 la man in 5 ton (rekord) julsill på Fiskboden i Lomma. Det räckte inte långt. Silluschlingen tog slut. Folk blev som galna efter plastburkarna (10 000 stycken) med olika sillinläggningar. ”Därför har vi till årets jul ökat på mängden med 1000 kg inlagd sill”, berättar Stefan som driver Fiskboden för mig. Abba Seafood stoppar i svensken över hela Svea Rike ca 1600 ton julsill i glasburkar. Maskininlagda.
Fiskboden i Lomma slår med sina 6 ton julsill i år ett storstilat pers, som Carolina Klüft alltid sa. Det handlar dessutom om en kundkrets i stort sett från närområdet. Det är ungefär 2-3 gånger så mycket julsill som Saluhallen i centrala Lund mäktar med. Och, Gott Folk, handinlagda sillar. Det om något säger en hel del om den sillhysteri som råder denna julvecka i Lomma. Folk står som packade sillar (ursäkta) i butiken. Fast ingen är inlagd.
FOTNOT (1): Mitt rättstavningsprogram vill rätta ordet silluschlingen till Schlingmann (Per Schlingmann, tidigare chefsstrateg hos Moderaterna). FOTNOT (2): Missa inte Sillstryparen nedanför bilden. Hämtat från Youtube. 1975 tyckte jag det var vansinnigt dåligt. Sådana var dom, rödrockarna, som ville ta över landet. Bevara mig väl. Tål att skrattas åt i dag.
Skicka en kommentar