lördag 10 mars 2012

Melodifestivalen: Rätt låt vann. Rött kort till nöjesjournalisterna!

Så här ligger det till.
Efter Uppdrag Gransknings mjukanalys i veckan av Christer Björkman faller pusselbitarna på plats.
Med en lätt dimridå förklarade Björkman poängen med att plocka in artister, typ Ranelid, Flinck och bananen. Björkman namngav dom aldrig, men man förstod ändå. Mr Melodifestivalen agnade fett i år.
Massmedia slök både agn och krok. Planen fungerade: själva kärnan av Melodifestivalens stab får frid och fröjd. Man kan jobba i det tysta. Planera sina drag utan att bli störda av
massmedia.
Christer Björkman såg mycket nöjd ut. Nöjesjournalisterna fick spader av lycka. Björn Ranelid och Thorsten Flinck var rena rama mumman. Författaren förvandlades t o m till julafton, vecka ut och vecka in. Löpsedel efter löpsedel, sida upp och sida ner.
Bananen utslagen, men kommer att dansa en sommar på alla möjliga och omöjliga festivaler.
Den här typen av nöjesjournalistik klibbade fast på oss människor. När det faktisk var Loreen som var den stora favoriten. Hon vann också mycket riktigt överlägset.
Christer Björkmans drag fick Loreen att förbereda sig i lugn och ro. Han förstod att hon skulle stå som vinnare i Globen. Då behövde hon få vara i bakgrunden, för i Baku är det Loreen som får allt ljus på sig. Det blir jobbigt nog.
Jag kan inte annat än ge nöjesjournalisterna rött kort. De svalde alla smarta drag med hull och hår. Jippi-journalistik.
Christer Björkman räcker ut tungan. Det kan han gott göra.
Hela gänget blev blåsta.
Det blev vi tittare också. Tills i kväll.
Rätt låt vann. Det tyckte både den internationella juryn och TV-publiken. Mirakel har fått en annan innebörd.
Jumbo.
HERRRRRREGUUD...

Skicka en kommentar