torsdag 2 juni 2011

Kristi himmelsfärds dag: Hon jobbar på att förlänga våra liv


Enligt forskarna kan människan bli 125 år gammal. Sedan är det slut. Längden på våra telomerer, de yttersta ändarna på våra kromosomer, förkortas när vi blir äldre. Du dör av ålderdom. 125 år.
Kristi himmelsfärds dag är den dag då Jesus efter återuppståndelsen lämnade jorden och fördes upp till himlen inför elva av apostlarna.
Med andra ord kan man säga, att det var den dag som Jesus telomerer förmodligen tog slut.
Hänger ni med?Det börjar bli mycket nu.

I vilket fall som helst så jobbar företaget Sierra Sciences, Nevada, USA, på att söka efter nyckeln som ska förlänga våra liv längre än 125 år.
Det här är absolut en seriös forskning.
Jag har i min bekantskapskrets två vänner som fyller folkpensionär, Roland ”Hallå Trafikant” Karlsson i Trollhättan den 1 juni och Ingegerd Christoffersson i Malmö spränger målsnörets 65 år i dag.
Grattis på er!
Om de nu inte drabbas av någon dödlig sjukdom, är det inte omöjligt Sierra Sciences, lyckas förlänga deras liv till mer än 125 år. Helt enkelt genom att förlänga deras telomerer. På bilden här ovanför ser de ut som barnbarnens mjukisdjur.
Visst är det spännande. Inte nog med det.
Man räknar också med att det inte är långt borta innan mänskligheten avskaffat alla sjukdomar. Du riskerar endast dö av krig och olyckor.
Nä, jag tror jag längtar efter en jordgubbe. De är snart här.
Håll ut!


Skicka en kommentar