tisdag 17 augusti 2010

Vårdbolaget Carema anmäls till Lomma kommun

I dag sprack det för mig. Jag blev rasande. Inte en gång utan två gånger. Jag ser ingen annan råd än att ta fram sågen och kapa det privata vårdbolaget Carema samt en läkare på njurmedicinen på Universitetssjukhuset i Lund.
Vi börjar med Carema.
Min mor har sedan början av 2009 fått s k palliativ vård som är lika med vård i livets slutskede. Hon har själv valt att få dö i sitt eget hem.
I Lomma kommun är det alltså Caremas hemtjänstverksamhet som ska sköta min mors sista tid i livet.
Det har gått över förväntan. Vi anhöriga har faktiskt på det stora hela varit nöjda. Då kommer sommaren 2010 och allt går åt helvete:
Nycklar tappas bort, ingen mat beställs, inköpen till min mor havererar, kvitton för inköp går upp i rök och hon utsätts, mer eller mindre, för vanvård, för att ta i med kraft.
Det brister i arbetsplaneringen. Den interna informationen är ett skämt. Ingen vet vem ska göra vad eller vad som ska göras när osv. Småflickor dyker upp. De är vikarier. Vet noll (0).
KAOS!

Jag är förbannad. Det är för fan människor och inte Döderhultarens trägubbar-
och gummor ni ska vårda.
Jag har i dag satt upp min mor på väntelistan till ett vårdboende i Lomma. Caremas hemtjänst borde omorganiseras. Eller bytas ut, eller vad som helst, bara människor får kvalitativ vård och service i sina hem.
Nu fortsätter vi med njurmedicinen i Lund.
Jag har varit patient där i 28 år. Under alla dessa år har jag fått en utmärkt vård. Långa perioder har jag legad inlagd.
Mitt problem är att jag, mer eller mindre, sliter ut mina läkare. Antingen går de i pension eller så avlider de. Jag har alltså haft förmånen att ha fantastiska läkare som vid några tillfällen räddat mitt liv.
Övervägande delen av min tunga medicinering sköts i dag av en, för min egen del, ny läkare.
Han skriver ut många av mina mediciner. Kollar den omfattande provsvarslistan osv osv. Nu har det uppstått vissa problem med min medicinering.
Då vill han inte vara med längre. Han skickar mig rakt av till vårdcentralen. Jag får beskedet via mobilen när jag står bland alla människor vid Hemköps grönsaksdisk.
Den här märkliga läkaren vill alltså inte ta sitt ansvar för sin medicinering av mig. Trots att det är hans ansvar. Egendomligt.
Jag ringer njurmedicin och får prata med en eminent sjuksköterska som för över mig till en helt ny läkare i stället. Hon har svårt att tro på vad jag säger.
Men jag är i dag ingen skämtare. Därför har jag valt bandsågar i min vinjettbild.
Calle Rockbäck

En litet vasst tillägg:
Jag anmälde under tisdag kväll det privata vårdbolaget Carema till socialnämnden i Lomma
kommun.
Skicka en kommentar